Foto: nsuzivo.rs

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Кlinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Кliničkom centru Vojvodine obeležio je najveći broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa Covid 19 potvrđenom virusnom infekcijom od početka epidemije. U prethodna 24h u Кliničkom centru Vojvodine je hospitalizovano 52 pacijenta sa potvrđenom Covid-19 virusnom infekcijom.

Trenutno, u Кliničkom centru Vojvodine se leči 359 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID – 19. Od toga, kod 23 pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu invazivne mehaničke ventilacije. Napominjemo, da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od virusa COVID – 19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 27 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID – 19.

S obzirom na porast broja hospitalizovanih pacijenata КCV je bio prinuđen da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete kao i da reorganizuje ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica. Trenutno u kovid sistemu su: Кlinika za infektivne bolesti, Кlinika za medicinsku rehabilitaciju, Кlinika za abdominalnu hirurgiju, Кlinika za urologiju, Кlinika za plastičnu hirurgiju, Кlinika za maksilofacijalnu hirurgiju, Кlinika za otorinolaringologiju, Кlinika za ortopoedsku hirurgiju i traumatologiju, Кlinika za neurohirurgiju, Кlinika za vaskularnu hirurgiju kao i Кlinika za anesteziju intenzivnu terapiju i terapiju bola.

Urgentni centar, Specijalistička poliklinika i preostali hospitalni deo КCV funkcionišu kao non kovid jedinice.

– Apelujemo na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Кliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru- navodi se u saopštenju Kliničkog centra Vojvodine.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments