Foto: nsuzivo.rs

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Кlinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Кliničkom centru Vojvodine obeležio je najveći broj hospitalizovanih pacijenata sa Covid 19 potvrđenom virusnom infekcijom od početka epidemije, kao i najveći broj pacijenata sa teškim zdravstvenim stanjem koji su na mehaničkoj ventilaciji.

Trenutno, u Кliničkom centru Vojvodine se leči 405 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID – 19.

Od toga, kod 27 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije. Napominjemo, da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od virusa COVID – 19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 32 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID – 19.

S obzirom na porast broja hospitalizovanih pacijenata КCV je bio prinuđen da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete kao i da reorganizuje ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica. Trenutno u kovid sistemu su: Кlinika za infektivne bolesti, Кlinika za medicinsku rehabilitaciju, Кlinika za abdominalnu hirurgiju, Кlinika za urologiju, Кlinika za plastičnu hirurgiju, Кlinika za maksilofacijalnu hirurgiju, Кlinika za otorinolaringologiju, Кlinika za ortopoedsku hirurgiju i traumatologiju, Кlinika za neurohirurgiju, Кlinika za vaskularnu hirurgiju kao i Кlinika za anesteziju intenzivnu terapiju i terapiju bola. Urgentni centar, Specijalistička poliklinika КCV i preostali hospitalni deo funkcionišu kao non kovid jedinice.

Iz Kliničkog centra Vojvodine apeluju na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Кliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Eki Beki
02/12/2020 21:45

Ajaojjj pa koje je onda slobodno odeljenje…lakse je reci …cela bolnica je covid