Foto: nsuzivo.rs

Trend opadanja broja novoobolelih od Covid 19 infekcije U AP Vojvodini se nastavlja, uz istovremeno smanjivanje broja pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini.

U Кliničkom centru Vojvodine (КCV) u Novom Sadu se, tako, od Covid-19 infekcije u ovom trenutku leči 38, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, u КCV su na mehaničku ventilaciju priključena tri, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 “Novosadskog sajma”, otvorenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid-19 infekcije, trenutno se nalazi 38, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Junaković” u Apatinu 36 pacijenata.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid-19 infekcije se leči sedmoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

U cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih, a time i konačne pobede nad epidemijom virusa Covid-19, na teritoriji cele AP Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje se se sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments