Više od 130 učesnika podelilo je blizu 400 svojih fotografija, tokom trajanja nagradnog foto konkursa “Zimska fantazija u Novom Sadu – Biramo najlepše zimske fotografije”.

Novi Sad je večita inspiracija umetnicima, pesnicima, slikarima, piscima, muzičarima, grad koji svojim ritmom odudara od užurbanog, haotičnog gradskog vremena. Veliki broj fotografija prikazuje trenutke radosti i impresije koje posetioci i sugrađani gaje prema Novom Sadu.

Aleksandra Popović je sa svojom fotografijom pobedila na foto konkursu, mada se ovim poslom ne bavi profesionalno, nego iz ljubavi i hobija.

– Fotografija me je oduvek zanimala i neka želja mi je da u budućnosti mogu više da joj se posvetim, ali trenutno zbog obaveza oko fakulteta i ostalih aktivnosti na koje idem sam prinuđena da je tretiram još uvek kao hobi – rekla je za naš portal Aleksandra Popović.

Kako Aleksandra dodaje za učešće na konkursu je čula sasvim slučajno – Pomislila sam da nemam šta da izgubim, da je to ujedno i super prilika da se malo više pozabavim fotografijom. Ako ništa, smatrala sam da mi to može biti lepo iskustvo.

Fotografije učesnika ove godine uglavnom su inspirisane novogodišnjom rasvetom, kao i ličnim doživljajem destinacije, a za Aleksandru inspiracija za sliku datira još iz detinstva.

– Žeželjev most je za mene značajan od detinjstva. U ovim kulama su živeli moji baba i deda, i danas živimo mi. Često bih se šetala sa dedom po keju, da bi se naša šetnja završila baš na samom mostu. Kada pomislim na Novi Sad, prva asocijacija mi je baš taj most jer ga gledam svakog dana, od kad otvorim oči, pa sve dok ne spustim roletne.

 “Međutim moja slika je zapravo nastala sasvim slučajno, kada sam se probudila jednog jutra i videla grad u oblacima. Uslikala sam svega dva puta ovaj prizor, ne razmišljajuci da bi to moglo proizaći u pobedničku fotografiju”.

– Zaista nisam očekivala ovu nagradu, pogotovo ne prvo mesto na ovom konkursu. Sama nagrada je zaista lepa, i drago mi je što sam je osvojila, ali mi je mnogo draže što je moj rad ocenjen od strane stručnih i cenjenih fotografa – rekla je Aleksandra za naš portal.
Foto: Aleksandra Popovic/TONS/Pobednička fotografija

Nagradni foto konkurs trajao je od 8. decembra 2020. godine do 22. januara ove godine, nakon čega je stručni žiri, sastavljen od iskusnih fotografa, doneo odluku koje su fotografije ponele epitet najlepše fotografije.

Svih 20 najlepših fotografija možete pogledati na ovom linku kao i imena dobitnika.

Autor: N.S.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments