Foto: Novosadski maraton
Novosadski maraton, 29. po redu, biće održan u nedelju, 10. oktobra, a start glavne trke zakazan je za 10 časova ispred Doma vojske, u Ulici Miloša Bajića.

Ostale trke startovaće u razmacima, a među njima su polumaraton (21 km), kao i trka na 10 i 5 kilometara. U poslednje dve mogu da učestvuju i oni koji praktikuju hodanje sa štapovima.

Trasa maratona ide Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, dr Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Jirečekovom, Fruškogorskom i Bulevarom despota Stefana.

Kako je istaknuto iz organizacionog tima, prijavljeno je više od 650 učesnika.

MARATON MENJA TRASE AUTOBUSKIH LINIJA

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, zbog održavanja Novosadskog maratona određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 1, 6, 8 i 13 i privremeno ukidanje autobuskih linija 11a i 11b.

LINIJE BROJ 1 I 8
Vozila ne saobraćaju do okretnice na Štrandu, već okretanje obavljaju na Limanu desnim skretanjem iz Fruškogorske ulice u Ulicu Narodnog fronta, zatim skreću desno na Bulevar oslobođenja, desno na Bulevar cara Lazara do Fruškogorske ulice i dalje nastavljaju redovnom trasom.
Vreme do sledećeg polaska autobusi izdržavaju na stajalištu Narodni front – Fruškogorska.
LINIJA BROJ 6
Vozila saobraćaju skraćenom trasom do terminala u Šafarikovoj ulici, gde je i polazno stajalište za smer ka Adicama.

LINIJE BROJ 11A I 11B
Bez saobraćaja za vreme trajanja Novosadskog maratona.

LINIJA BROJ 13
Vozila okretanje obavljaju na Limanu desnim skretanjem sa Bulevara cara Lazara u Fruškogorsku ulicu, zatim skreću desno u Ulicu Narodnog fronta, desno na Bulevar oslobođenja, levo na Bulevar cara Lazara i dalje nastavljaju redovnom trasom.
Vreme do sledećeg polaska autobusi izdržavaju na stajalištu Narodni front – Fruškogorska.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Norbert
10/10/2021 05:52

Cast mi je trcati prvi put po danu u rodnom gradu nakon trka u inostranstvu. Sretno svim ucesnicima I organizatoru.