U nedelju počinje “Novosadsko BIG dečije leto 8”

       

Tradicionalna manifestacija posvećena deci “Novosadsko BIG dečije leto 8”, biće svečano otvorena u nedelju, 24. juna, u 18  časova, u prizemlju tržnog centra BIG.

U okviru svečanog otvaranja “Novosadskog BIG dečijeg leta 8” publika će imati priliku da prisustvuje programu za decu i roditelje koji će prirediti članice plesnog kluba Partizan 2, hor Do re mi, mali glumci, pevači iz Kulturnog skloništa i novosadski kapueristi.

Nakon svečanog otvaranja prisutni će moći i da se pridruže bazaru kreativnih radionica na kom će se predstaviti sve institucije i organizacije koje su pripremile letnje programe za decu.

Od ponedeljka, 25. juna, decu očekuje 70 dana različitih programa kao što su pozorišne predstave, performansi, filmske projekcije, naučne i jezičke radionice, kreativno-edukativne, umetničke i sportske radionice. U brojnim kulturnim i obrazovnim institucijama deca će se upoznati sa značajem evropskog kulturnog nasleđa i steći znanje o bogatoj evropskoj baštine.

Novosadsko BIG dečije leto koje će ove godine, po osmi put, biti održano na brojnim lokacijama u Novom Sadu, od 24. juna do 31. avgusta, obeležiće preko 270 programa za decu uzrasta od 3 do 14 godina.  Slogan ovogodišnje manifestacije biće “Kada kazaljke krenu unatraške” povodom odluke Evropske unije koja je 2018. godinu proglasila Evropskom godinom kulturnog nasleđa.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org  ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. Gotovo svi programi i radionice su besplatni za sve učesnike.

“Novosadsko BIG Dečije leto 8.” organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments