Foto: nsuzivo.rs

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, u protekla 24-časa u Novom Sadu registrovana je 463 pacijenta zareženih korona virusom.

U Vojvodini je u toku jučerašnjeg dana registrovano 956 novih slučajeva, od toga najviše registrovanih je u Novom Sadu čak 463.

U ovom trenutku na teritoriji 31 opštini situacija se ocenjuje kao vanredna i to u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Кikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Кarlovcima, Plandištu, Temerinu, Кovačici, Кuli, Inćiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Кovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju i Novoj Crnji.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu, navodi se u saopštenju.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments