U Novom Sadu isporučeno 700 higijenskih paketa pomoći u podstandardskim naseljima

Foto: Grad Novi Sad

Pakete za podstandardska naselja su obezbedili Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, Fond za otvoreno društvo, Stalna konferencija gradova i opština i UNHCR, a sadrže zaštitne maske, alkohol za dezinfekciju, toalet papir i sapun.

U okviru programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ pružili su podršku u realizaciji projekta u oblasti informisanja, prevencije i imunizacije građana protiv COVID-19 u podstandardskim naseljima na teritoriji Grada Novog Sada. Na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Crveni krst Srbije je za 29 gradova i opština obezbedio porodične higijenske pakete pomoći podstandardskim naseljima prilikom prijave za imunizaciju. Gradu Novom Sadu je isporučeno ukupno 700 paketa.

Koordinatorka za romska pitanja Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Radmila Zećirović, u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta od 15. do 28. juna 2021. godine, je organizovala podelu porodičnih higijenskih paketa u naseljima Veliki rit, Adice, Šangaj, Depresija i Bangladeš, a stanovnicima je podeljen i materijal sa osnovnim informacijama o procesu vakcinacije.

Takođe, u mobilnom punktu za imunizaciju, koji je bio postavljen u ovim naseljima, vakcinisano je 92 lica i revakcinisano 57.

nsuzivo.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
mmm
30/06/2021 10:43

u Srbiji je najbolje nista ne raditi i biti manjina…pomoc stalno dolazi,,pare dolaze a ti konju rep mozes iscupati..najveca kazna je biti zaposlen

Povezane vesti