Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Tim Grada Novog Sada za borbu protiv trgovine ljudima i Policijska uprava Novi Sad organizovali su akciju u cilju edukacije sugrađana o prevenciji dečijeg prosjačenja.

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je akciji zajedno sa članovima tima i volonterima Crvenog krsta, a prolaznicima je deljen edukativni materijal.

-Danas skrećemo pažnju javnosti da u društvu postoje deca koja su zbog zlostavljanja i zanemarivanja uskraćena da budu srećna, zadovoljna, da rastu i da se razvijaju u humanim uslovima. Deci koja prose potrebna je zaštita, a novac koji se tom prilikom daje, ne ide u svrhe zadovoljenja njihovih potreba, već onima koji su ih angažovali za te prinudne poslove. Apelujem na sugrađanke i sugrađane, da svaki slučaj prosjačenja prijave Policijskoj upravi na broj 192 radi preduzimanja mera zaštite u najboljem interesu deteta. Ova akcija rezultat je dobre multisektorske saradnje između institucija i organizacija civilnog društva koje čine Tim Grada Novog Sada za borbu protiv trgovine ljudima – istakla je Ljiljana Koković.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Svedoci smo toga da kada sednemo u neku baštu vidimo veliki broj te dece koji su nezaštićeni i svi znamo kako taj novac završava i na koji način, a ta deca imaju mogućnost da imaju pravu brigu i negu- istakao je Milenko Mijić, predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada.

Kako prijaviti slučaj?

Slučaj se prijavljuje na broj policije 192, a kada se radi o maloletnim licima policija dalje obaveštava Centar za socijalni rad. Takođe, jedna od mera zaštite dece je i upućivanje na svratište za decu i mlade u Bulevaru Oslobođenja 39.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
nnn
12/06/2021 14:51

a policiju boli ku… oni prolaze i oni prosjace..toliko o tome
 
 
 

nik
13/06/2021 08:42

komunalci ne rade nista neka ih kupe sa ulice ..neka setaju centrom i kupe ih..sramota kada dodu stranci pa vide da sesti ne mozes od prosjaka kakvu to slike saljemo..sramota