U Novom Sadu počinje podela penzionerskih kartica za preko 72 000 penzionera. Posle Beograda, Novi Sad je drugi grad u Srbiji u kom je počela podela kartica.

Gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je sve penzionere sa teritorije Novog Sada da se jave filijali PIO fonda i da preuzmu svoje kartice, jer će im, kako kaže, one olakšati funkcionisanje i ostvarivanje onih benefita koji im pripadaju kao penzionerima.

’’Ovo pokazuje da država, resorno ministarstvo i PIO fond vode računa o međugeneracijskoj solidarnosti i da to nije samo načelno deklarisano, nego predstavlja suštinu politike od republičkog do lokalnog nivoa. Želim da pozovem sve društveno-odgovorne kompanije, institucije i ustanove da se pridruže Gradu Novom Sadu kako bismo napravili paket podrške penzionerima, imajući u vidu da uz ove penzionerske kartice imamo stvorene uslove da omogućimo čitav niz novih mera podrške penzionerima, kao što su popusti za razne proizvode i usluge. Svih prethodnih godina odlično sarađujemo sa Udruženjem penzionera Novog Sada, a kao lokalna samouprava podržavamo i Gerontološki centar i trudimo se da ulažemo u druge vidove socijalne zaštite, kao što su projektno finansiranje i otvaranje novih klubova penzionera u svim delovima grada’’, rekao je Vučević.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je Novi Sad drugi u Srbiji u kojem je započet proces podele kartica za penzionere koji će Vlada Republike Srbije sprovoditi u celoj zemlji. On je naglasio da će svi penzioneri dobiti kartice, a da je ideja ministarstva da se pokrene inicijativa koja bi podrazumevala to da svaka lokalna smaouprava obezbedi penzionerima određene pogodnosti i popuste.

Direktorka Republičkog PIO fonda Dragana Kalinović naglasila je da je standard procesa izrade kartica zbog sigurnosti podataka bio izuzetno visok, a da je samo Zavod za izradu novčanica mogao da odgovori na tako visoke zahteve, te da Zavod štampa kartice i garantuje zaštitu podataka o penzionerima iz PIO fonda.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments