Foto: WudBox

U Novom Sadu počela je podela solidarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama za penzionere, čija su primanja niža od 15 hiljada 113 dinara.

Ukupno 240 najstarijih sugrađana sa najnižim primanjima i ove godine dobili su pravo na solidarne pakete pomoći u vrednosti od 4.958 dinara, u kojima se nalaze osnovne životne namirnice, ali i sredstva za održavanje lične higijene. Prilikom utvrđivanja rang liste za dodelu solidarne pomoći, prednost su imali samohrani korisnici i oni kojima je penzija jedini izvor prihoda, kao i godine života.

– Kriterijumi za dobijanje paketa su da penzija ne prelazi 15.113dinara, da ukoliko bračni par podnosi da onda može da dobije jedan a ne oboje ili u slučaju da imaju isti broj bodova onda dobija onaj koji je stariji penzioner.Da li je ove godine drugačije organizovana podela paketa? Jeste, u odnosu na prođlu godinu je sasvim drugačije i mise toga pridržavamo, malo nas je to omelo ali stigli smo da završimo sve kako treba – rekao je Siniša Brankov, potpredsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada.

Fond Pio je za ovu namenu izdvojio gotovo milion i 200 hiljada dinara, a podela paketa organizovana je u skladu sa epidemijskim merama.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments