Protiv D.I. iz Jagodine podneta je krivična prijava zbog zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava, pošto su radnici novosadske pošte u njenoj pošiljci pronašli pitona.

Zmija je otkrivena kada su u Pošti primetili da je paket oštećen.

Pogledali su ga pažljivo i bili su šokirani kada su unutra ugledali terarijum i pitona u njemu. Terarijum je bio umotan u nekoliko slojeva papira – kaže sagovornik “Blica” koji je upoznat sa ovim slučajem.

Obavestili su policiju i veterinarsku službu koja je preuzela životinju. Policajci su pregledali papire i utvrdili da je egzotičan paket poslat iz Jagodine, 15. avgusta, kao i da je pošiljalac tridesetosmogodišnja D.I.

 Inspektori su otišli kod nje i u njenom domu našli ćuka, kao i malu sovu čije držanje nije dozvoljeno zakonom – dodaje sagovornik.

D. I. ima 13-ogodišnje dete koje voli egzotične životinje. Pre dva meseca dete je poželelo pitona i ona je na društvenim mrežama našla udruženje ljubitelja egzotičnih životinja. Raspitala se kako da detetu nabavi zmiju koju je želelo.

Od osobe iz Subotice je kupila pitona, a terarijum sa zmijom poslat joj je autobusom. Dete je dva meseca uživalo u ovom egzotičnom ljubimcu, ali mu je on dosadio i zainteresovao se za nekog egzotičnog guštera, pa je ona odlučila da zmiju proda na isti način na koji ju je i kupila.

Kupac joj se javio iz Novog Sada i, prema dogovoru, zmiju u terarijumu je trebalo da pošalje brzom poštom, što je ona i učinila – priča sagovornik “Blica”.

Dodaje da nesvakidašnji paket sigurno ne bi bio otkriven da pošiljka nije oštećena da li prilikom pakovanja ili transporta, za sada nije utvrđeno.

Izvor: Blic.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
19/08/2018 08:58

Koliko moras biti retardiran da pitona saljes post ekspresom?