Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara upriličila je juče, 31. januara, Svečanost povodom obeležavanja Dana Grada Novog Sada u Novosadskom pozorištu.

Prema rečima predsednice Gradske organizacije SVM Lenke Erdelji između žitelja Novog Sada, Mađara i Srba, vladali su dobri odnosi i u vreme Marije Terezije i danas. Ona se zahvalila gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na dobroj saradnji istakavši da imaju punu podršku Grada za sve njihove projekte.

“Tradicionalno, veče pred rođendan Novog Sada, naši prijatelji iz Saveza vojvođanskih Mađara organizuju proslavu u Novosadskom pozorištu koja je na neki način uvertira za sve što će se događati sutra. Pozorište sada mnogo lepše izgleda sa sređenom fasadom, a Grad će nastaviti sa podrškom pa će u ovoj godini jedna od najreprezentativnijih ustanova kulture zasijati punim sjajem kako i zaslužuje. Sve činimo kako bi u Novom Sadu bilo što više građana koji mogu da uživaju u svom gradu i zadovolje veći deo svojih potreba. Da vide da je Novi Sad zajednica dobro organizovanih i vrednih ljudi koja je spremna da u datom trenutku prepusti novim generacijama da je dalje razvijaju”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je takođe rekao da će 271. rođendan Novog Sada proteći u duhu mladosti Evrope, jer je grad ove godine Omladinska prestonica Evrope, te će u 2019. mladi imati primat.

U okviru Svečanosti u Novosadskom pozorištu održan je prigodan kulturno-umetnički program, a otvorena je i izložba fotografija David Čile posvećena Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments