Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na Klisi, u Orahovoj ulici, otvoren je novi jedinstven vrtić u Novom Sadu koji je upisao više od 300 dece. Ovo je četvrti vrtić na Klisi

-Ovo je najlepši vrtić koji Novi Sad ima, ja nisam video ovakav koncept. Vrtić ima 14 grupa, sa upisanih više od 300 dece. Nismo malo para uložili u ovo, čak 400 miliona dinara je uloženo- rekao je prvi čovek grada Miloš Vučević.

 

On je istakao da je ovo najskuplji vrtić koji je grad izgradio i najavio povećanja plate vaspitačima. Vrtić na Klisi ima poseban koncept- svaka soba ima svoju galeriju i izlaz u dvorište. Prilagođen je novom sistemu obrazovanja, kao i osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

-Sad kreće gradnja vrtića u Kovilju i na Klisanskom putu. Ovde je ideja da se vrtić zove Krcko Oraščić zbog Orahove ulice i ima jaku simboliku i dozu optimizma koja dolaze u njega. Ponosan sam što smo ovo uradili- istakao je gradonačelnik.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Marijana Popov, direktorka Radosnog vrtića, navela je da su u ovoj godini dobili mogućnost zapošljavanja 317 vaspitača na neodređeno

Podsećamo, da su u Novom Sadu vrtići besplatni za 16.500 dece, te da se subvencionišu i privatni vrtići.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola
20/11/2021 14:54

Svaka cast gradu sto subvecionise boravak dece i radi ovakve projekte, vrtic je prelep!

Odbornik
20/11/2021 15:23

Lepo je što su deca dobila vrtić ali je odlična školska zgrada u komšiluku koštala manje. Trebaće da se dogradi još deset učionica da deca idu u jednu smenu.To se moglo od razlike para koje su kavaljerski potrošene.Nije poenta da se prave monumentalni nego funkcionalni objekti.