– Posebno bih izdvojio činjenicu da je poslednjih godina veliko interesovanje bilo za programe samozapošljavanja i iz tog razloga ove godine povećavamo sredstva za tu namenu, a naročito za meru ženskog samozapošljavanja – rekao je za naš portal Milorad Radojević Član Gradskog veća za privredu.

Grad Novi Sad i u ovoj godini nastavlja sa programima zapošljavanja, a sve u cilju uspostavljanja stabilnog i održivog trenda rasta zaposlenosti kroz otvaranje novih radnih mesta, podršku razvoju preduzetništva i podsticanju zapošljavanja mladih.

Kako kaže Radojević u toku je izrada Akcionog plana zapošljavanja Grada Novog Sada za ovu godinu čije se usvajanje očekuje početkom februara, tačnije po usvajanju Nacionalnog akcionog plana zapošljavanja. Vrednost Akcionog plana zapošljavanja za 2021. godinu biće oko 170 miliona dinara i njime će biti obuhvaćeno preko 700 lica.


Mere koje su planirane za ovu godinu su:
– Program pripravnika
– Program stručne prakse
– Sprovođenje javnih radova od interesa za Grad Novi Sad
– Otvaranje novih radnih mesta
– Podrška samozapošljavanju
– Sajmovi zapošljavanja


Za ovu godinu izdvojeno je 15 miliona dinara za subvencije mikro, malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme i mašina.

– Prošle godine smo ovaj konkurs prvi put raspisali i interesovanje je bilo ogromno, a sa teritorije Grada 33 firme su dobile sredstva po ovom konkursu i drago mi je što ćemo i u ovoj godini biti u prilici da pomognemo mikro, malim preduzećima i preduzetnicima – Dodao je Radojević

Akcionim planom zapošljavanja Grada Novog Sada za 2021. godinu će biti obuhvaćeno i nekoliko obuka za deficitarna zanimanja koje se organizuju u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a to su obuke za ličnog pratioca, rukovaoce građevinskim mašinama, knjigovođe, obuka za stare i umetničke zanate, kao i obuke iz oblasti IT.

– Ponosan sam na činjenicu da smo uspeli i pored korona virusa da realizujemo sve Mere iz Akcionog plana zapošljavanja Grada Novog Sada za prošlu godinu – ističe Radojević.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments