Foto: sr.wikipedia.org

Studentski dom “dr Zoran Đinđić” u Somboru potpuno će biti rekonstruisan ove godine. U pitanju je prva velika rekonstrukcija doma od njegove izgradnje 2008. godine.

Biće rekonstruisani krov, fasada i reonovirana sva kupatila. Planirano je gletovanje i krečenje svih soba i zajedničkih prostorija, kao i nivelacija i popravka trotoara oko zgrade doma. Očekuje se da radovi, vredni oko 40 miliona dinara, koje finansira Pokrajinska vlada, počnu krajem proleća, ili početkom leta.

– Studentski centar “Novi Sad” već godinama investira značajna sredstva u rekonustrukciju i modernizaciju svih studentskih domova u Novom Sadu, i domova u Somboru i Zrenjaninu, i studentske menze. S tom praksom nastavljamo i ove godine. Pored rekonstrukcije doma u Zrenjaninu, uz podršku od četiri miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, planiramo da u celosti okrečimo glavnu studentsku menzu u Novom Sadu i studentski dom “Feješ Klara”. Takođe planiramo širok obim radova i u ostalim studentskim domovima – kaže Zoran Martinović direktor Studentskog centra “Novi Sad”.
Prošle i pretprošle godine realizovane su investicije vredne više od 50 miliona dinara. U potpunosti je renovirano svih 59 soba, sva kupatila, hodnici, čitaonica i TV sala u domu “Feješ Klara”. U svim sobama na trećem spratu i zajedničkim prostorijama studentskog doma “Car Lazar” ugrađen je nov parket i nove pločice. Na desnom krilu doma “Sajmište” postavljen je nov krov. Zamenjena su vrata i uređene terese u domovima “Bajić” i “Vlahović”, a zamenjene su i tuš kabine u domu Nikola Tesla, sređen je “Restoran 2” u Velikoj menzi i uređen i opremljen restoran u prizemlju Spensa od 127 kvadrata, u kom dnevno može da se posluži 500 porcija ručka.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments