Novosađani će uskoro dobiti novi savremeno uređen parking na mestu privremenog u Radničkoj ulici. Ovaj parking će se nalaziti u blizini svih bitnijih javnih i poslovnih objekata, a gravitiraće mu i veliki broj stambenih zgrada.

Ovaj prostor Novosađani već koriste i on se nalazi u sistemu naplate tačnije u beloj zoni, u kojoj je moguća i kupovina dnevne karte. Zbog velikog broja objekata uvek se traži mesto više.

Građani koji često tu parkiraju vozila imali su primedbe da je parking nedovoljno infrastrukturno uređen pa su zato apelovali na nadležne.

“Ovde se nalazi veliki broj stambenih zgrada, tu je i ovaj novi vrtić, sud i veliki broj poslovnih i javnih objekata, mnogi stanari i zaposleni koriste svakodnevno ovaj parking pa mislim da bi ga trebalo malo bolje urediti”. Rekao je Milan diplomirani pravnik koji živi i radi u blizini.

Zbog blizine novog vrtića svima je u interesu da parking bude sređen i čist, što će i biti slučaj kada se ovaj projekat uskoro sprovede u delo

Nisam znala da će se to graditi, sada čujem ovu lepu vest od Vas, i drago mi je da će sve biti uređeno jer imam dete koje ide u vrtić, a ovo će mi znatno pomoći da priđem i bezbedno dovedem sina do samog objekta. Izjavila je za naš portal sugrađanka čije dete ide u obdanište u Radničkoj ulici.

Gradska vlast uslišila molbe građana

Gradska vlast pozabavila se ovim problemom, a ove godine je došlo na red projektovanje samog parkinga, od čak 90 parking mesta zajedno sa kompletnom pratećom infrastrukturom i urbanim mobilijarom

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za izradu projekta za uređenje parkinga, a njegova vrednost je oko 800.000 dinara.

Nakon završenog projektovanja, radovi bi mogli početi veoma brzo. Građani će nakon izgradnje dobiti novi moderan parking, koji zadovoljava sve standarde.

Uređuju se zelene površine, postavlja LED rasveta i još mnogo toga.

Osim uređenih mesta za parkiranje, ovaj prostor će posedovati pešačke staze, pregršt zelenih površina, a biće obezbeđena i mesta za podzemne kontejnere. Planira se i uređenje slivnika za atmosferske vode, a kao “šlag na torti” biće montirana moderna LED rasveta

Garaže i javni parkinzi planirani širom grada

Parking u Radničkoj svakako nije jedini projekat koji će biti sproveden u bliskoj budućnosti, a da je vezan za parkiranje.

Podsetimo, uskoro bi smo mogli dobiti novu javnu garažu pored stadiona Karađorđe, ali i garažu sa poslovnim objektom u Šafarikovoj ulici na mestu sadašnjeg autobuskog terminala. Planira se i gradnja podezmne garaže ispod ulice Modene, ali i garaža u blizini zgrade Vlade Vojvodine. Nedavno je sređen i modernizovan parking u Ulici Matice srpske u samom srcu grada.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aki
04/03/2018 13:18

Citam i ne mogu da verujem grad naplacuje parking naravno,gradjani ga moraju platiti!Ali 80 parking mesta prosto ne mogu da verujem jel se vi sprdate?Tu bre treba javna garaza na tri sprata bar 200 parking mesta a ne samo staviti behaton ili asvaltirati obeleziti i trljati ruke!Tako se ne pomaze gradjanima nego odmaze!A kad dodje ponuda za da neku kupi parcelu u gradu oni Gradska vlast brze bolje proda da bi se napravio npr trzni centar kao kod spensa!Tragicno!

Daniela
23/03/2018 22:10

Napraviti parking s obe strane vrtica..u neposrednoj blizini….ostaviti tri godine neuredjen parking uz vrtic…nadam se da ce za to neko odgovarati. Da ne pricam o kvalitetu vazduha, oblacima prasine preko leta, obilju blata preko zime, u vrtic ne mozes nornalno uci, a i kad udjes ostavljas blato za sobom, cistacice ne stizu da ga brisu.
Cela jaslena (Baby) grupa okrenuta tog parkingu, to su deca od 6 mec do 1.5 dana. Ne mozes prozor otvoriti.
To je necuveno, ne znam zasto o tome niko ne govori