Foto: Tanjug/S.A.
-Nakon sunčanog i toplog jutra, u ranim poslepodnevnim satima dolazi do naoblačenja koje će prvo zahvatiti istočne i centralne predele. Kišonosni oblaci će biti lokalni, dakle malih prostornih razmera, što otežava njihovo prognoziranje. Grmljavinske nepogode mestimično će doneti i veću količinu padavina, a uveče i tokom noći dolazi do stabilizacije vremena i razvedravanja – kaže Gojkovć.

Maksimalna temperatura danas neće prelaziti 24.podeljak, a sa nailaskom kišonosnih oblaka doći će i do privremenog zahlađenja.

Gojković navodi da se delimično razvedravanje očekuje tokom noći, što će uzrokovati da vreme u sredu bude promenljivo, sa smenom sunca i oblaka.

-Uslova za lokalne padavine biće samo u brdsko – planinskim predelima južne Srbije. Više sunca i slab vetar donose nam i porast temperature, te će drugu polovinu nedelje obeležiti skoro letnje vreme – kaže ona.

Gojković navodi da još u sredu temperatura ostaje oko i malo iznad normale, a u četvrtak i petak mestimično se očekuje i do 30 stepeni Celzijusa.

-Ipak, ovako toplo i sunčano vreme neće potrajati jer se za subotu prognozira novo naoblačenje i padavine. Trenutni prognostički modeli za subotu najavljuju prolazak hladnog fronta, što će uzrokovati zahlađenje od nekoliko stepeni i pojačan severni vetar -kaže ona.

Objašnjava da hladan front u prolećnim danima često uzrokuje linije nestabilnosti, što znači da će se kišonosni oblaci premeštati zajedno sa frontom, dakle od severa ka jugu zemlje.

euronews.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments