U studentskim domovima u Novom Sadu smešteno 840 posetilaca EXIT-a

Foto: Wikimedia/Micki

U studentskim domovima u Novom Sadu obezbeđen je smeštaj za 840 posetilaca Exita. Oni će u domovima boraviti od 6. do 11. jula. U Studentskom centru Novi Sad naglašavaju da većinu smeštajnih kapaciteta, do okončanja ispitnog roka na fakultetima, zauzimaju studenti Novosadskog univerziteta.

– U domovima trenutno, zbog ispitnih obaveza, boravi 1.530 studenata. Od kraja jula i tokom avgusta taj broj biće manji. Za sada je svoj boravak tokom letnjeg raspusta prijavilo 220 studenata, i to u dva studentska doma “Sajmište” i “23. oktobar”. Avgust je period koji se koristi za radove na uređenju studentskih domova i restorana za studentsku ishranu. Tako će biti i ove godine. Tokom leta investiraćemo više od devet miliona dinara u radove u tri studentska doma i Velikoj menzi. U studentskom domu “Slobodan Bajić“, u kom smo prošle godine investirali u zamenu vrata na studentskim sobama i uređenje svih terasa, biće saniran kompletan krov. Veliku menzu očekuje krečenje celog objekta. U studentskom domu “23. Oktobar” – biće rekonstruisana hidrantska mreža, a kompletno će biti okrečen studentski dom “Feješ Klara” – rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.
Martinović ističe da je 13. juna raspisan novi konkurs za smeštaj u studentskim domovima.

– Konkurs za smeštaj u 10 domova Studentskog centra Novi Sad otvoren je do 1. novembra. Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru. Kao i ranijih godina, konkurs za studente prve godine traje od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra 2022. godine. A 10% smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljen za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa – kaže Martinović.

Detalji konkursa objavljeni su na sajtu Studentskog centra na veb adresi: http://www.scns.rs/sektori/sektor-smestaja/smestaj-studenata/sluzba-smestaja/konkurs/, a bliže informacije mogu se dobiti na broj telefona: 021 458 926.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti