Manifestacija “Novosadsko proleće” koja se u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada realizuje tačno tri decenije prepoznata je kao jedan od simbola Grada Novog Sada i sa svojim bogatim sadržajem privlači brojne izlagače i posetioce. Ove godine manifestacija se održava trideseti put, od 19. do 21. marta, na prvom spratu JP SPC “Vojvodina”.

Manifestacija “Novosadsko proleće” je jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u zemlji i jedinstven je primer manifestacije gde se na jednom mestu može naći sve što je potrebno za hortikulturno uređenje, jer su prisutni izlagači iz cele zemlje.
Manifestacija obuhvata tri stalne prodajne izložbe sa preko 150 učesnika.

To su izložba hortikulturnog sadnog materijala, cveća i rasadničke robe, zatim izložba pčelarstva, meda i zdravstveno bezbedne hrane i izložba starih i umetničkih zanata.

Кroz manifestaciju “Novosadsko proleće”, Pokret gorana Novog Sada se trudi i zalaže da svim sugrađanima/kama i posetiocima našeg grada pruži priliku da urede svoje balkone, vrtove, bašte, dvorišta kao i da pronađu neki zdrav proizvod za ishranu, kako bi naš grad bio lepši, šareniji, da pozitivno utiče na zdravlje i raspoloženje građana/ki.

Prijave za izlagače su u toku i svi zainteresovani izlagači, sa svih izložbenih celina, se mogu prijaviti putem linka Prijavni formular. Dodatne informacije se mogu dobiti na 021 451 788 ili nam pišite na [email protected] ili nas pratite na društvenim mrežama.

Pokret gorana Novog Sada ove godine ima dva jubileja i dva razloga za slavlje. Jedan od jubileja je obeležavanje 60 godina postojanja Pokreta gorana, a drugi jubilej je održavanje 30. “Novosadskog proleća”.

“‘Novosadsko proleće’ se organizuje po jubilarni 30. put. Кad se prisetimo samog početka i prvog ‘Novosadskog proleća’, na kojem je bilo svega 6 izlagača, dok danas imamo između 150 i 200 izlagača na manifestaciji, moramo biti veoma ponosni i na manifestaciju i na naše izlagače i posetioce koji sa nestrpljenjem očekuju svako “Novosadsko proleće”.
Tokom tri dana nas poseti oko 50.000 zadovoljnih posetilaca tako da ukoliko pogledamo raspon od poslednjih 10 godina, kroz “Novosadsko proleće” je prošlo preko 500.000 posetioca, a možemo reći da je tokom ovih 30 godina bilo više od 1.500.000 posetilaca i verujemo da će ovako dobra posećenost biti i narednih godina” poručuju organizatori .

Tokom vremena manifestacija je prolazila kroz transformacije, unapređivana je i programom i izlagačima, kako bi na svoj trideseti rođendan ponudila posetiocima tri dana bogata kvalitetnim proizvodima, radionicama, stručnim temama, kulturno-zabavnim programom i iznad svega – pozitivnom energijom.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments