Danas, 03. aprila, u okviru drugog dana manifestacije Šareni trg, na novosadskom Trgu slobode od 17 časova predstaviće se Centar muzika sa bogatim muzičkim programom.

U sredu, 04. aprila,  na Trgu slobodeu Novom Sadu, organizovaće se kreativne radionice za najmlađe sugrađane, sa početkom u 11 časova.

Program radionica trajaće naredna tri dana (sreda, četvrtak i petak), od 11 do 13 časova, a tema radionica je Uskrs. Uz nadzor voditeljki radionica, svi učesnici pripremiće uskršnju čestitku, naučiti da prave uskršnjeg zeku i korpicu za uskršnje jaje i, naravno, pripremiti svoje jaje.

Radionicama ce prisustvovati i štićenici Dečjeg sela iz Sremske Kamenice, a svi zainteresovani će moći da kupe uskršnje čestitke koje su upravo deca iz Dečjeg sela napravila, po simboličnoj ceni od 100 dinara. Sva sredstva od prodaje idu upravo toj ustanovi.

U popodnevnim satima, od 17 časova, svi ljubitelji plesa na „Šarenom trgu“ moći će da zaigraju salsu.

Manifestacija Šareni trg počela je juče, 02. aprila i traje do 15. aprila. U susret Uskrsu, Novosađani ali i svi oni koji u periodu od 02. do 15. aprila posete srpsku Atinu, uživaće u bogatoj ponudi prodajnog sajma na Trgu slobode. Svoje umeće i kreativnost predstaviće novosadski i lokalni rukotvorci, dok će se na bini postavljenoj u sklopu manifestacije predstaviti mnogobrojni izvođači.

Najmlađi posetioci uživaće uz druženje sa animatorima i u kreativnim radionicama tokom kojih će imati priliku da za svoje najmilije prirpeme prazničnu čestitku.

Povodom jučerašnjeg Svetskog dana osoba sa autizmom, manifestacija je otpočela u 11 časova predstavom u organizaciji Društva za podršku osobama sa autizmom iz Novog Sada. U popodnevnim časovima, od 17 časova na gradskom trgu nastupio je  Dečji hor Zvončići.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments