Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić
U toku je sednica Skupštine grada Novog Sada, na kojoj je najvažnija tačka dnevnog reda budžet za 2022. godinu. 

Predloženi budžet grada za narednu godinu iznosi 35 milijardi 688 miliona dinara, što je cifra veća za 122% u odnosu na sumu pre 10 godina (2012. godine).

Gradonačelnik Miloš Vučević odgovorio je odbornicima koji smatraju da postoji izazov inflacije na svetskom nivou.

-Imate tendere gde se niko ne javlja za te pare, niko neće da ulaže. Kolika je stvarna inflacija ako SAD kaže da ima 7 posto. Mi smo mali deo svega toga. Izvođači očekuju i dobru zaradu. To su izazovi sa kojima morate da se borite. Budžet nije predimenzioniran. Ako vidimo da negde imamo problem sa budžetom izaćičemo sa korekcijom – kaže Vučević.

Najvažniji planirani projekti za narednu godinu jesu biciklističko-pešački most koji će spojiti Kej Žrtava Racije sa Petrovaradinskom tvrđavom; rekonstrukcija Almaškog kraja, nastavak radova na biciklističkim stazama od Futoške ulice do Futoškog puta; tri nova vrtića (Sajlovo, Veternik, Grbavica), izgradnja škole na Jugovićevu, rekonstrukcija fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Futogu i drugi.

Osim toga, odbornici danas raspravljaju i o planu rada i investicijama u javno-komunalnim preduzećima, kao i o kulturnim ustanovama u gradu i o predlogu odluke o umanjenu računa komunalnih usluga za porodice sa troje ili više dece.

Pred odbornicima se nalaze i kadrovska pitanja – raspisivanje konkursa za izbor direktora “Parking servisa” i imenovanje sekretara Gradske izborne komisije.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sini
22/12/2021 16:36

A Boooooocke voda???