Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Veternik raste i postaje pravi gradić. Neke opštine u našoj državi i Vojvodini nemaju toliko vrtića koliko će imati Veternik. To pokazuje njegovu snagu

U Veterniku je počela izgradnja obdaništa od 2.000 kvadrata za 200 dece. Početku radova prisustvovao je gradonačelnik Miloš Vućević koji je rekao da se gradi treće novo obdanište Veterniku.

– Veternik raste i postaje pravi gradić. Neke opštine u našoj državi i Vojvodini nemaju toliko vrtića koliko će imati Veternik. To pokazuje njegovu snagu – rekao je prvi čovek Novog Sada.

ZELENILO I IGRALIŠTE

Gradonačelnik je istakao da će to biti jedan moderan i funkcionalan vrtić koji će se prostirati na 2051 metara kvadratnih i sa natkrivenim delom dvorišta. U dvorištu će, pored zelenih površina, biti i bezbedna tartanska podloga za igru, a na spratu će se nalaziti šest radnih soba. Vrtić bi trebalo da bude završen u avgustu sledeće godine i primiće preko 200 dece. U njega je uloženo 300 miliona dinara.

Vučević: Uskoro nas očekuje i početak radova na obdaništu na Adicama, a onda ćemo imati najmanje 600 nove dece u vrtićima; foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

– Uskoro nas očekuje i početak radova na obdaništu na Adicama, a onda ćemo imati najmanje 600 nove dece u vrtićima. Očekuje nas završetak radova na obdaništu u Orahovoj ulici na Klisi. Imamo završetak proširenih kapaciteta obdaništa u Kaću i početak radova u Kovilju, gde se očekuje proširenje vrtića u vrednosti od 100 miliona dinara – najavio je Vučević.

U dvorištu će, pored zelenih površina, biti i bezbedna tartanska podloga za igru, a na spratu će se nalaziti šest radnih soba; foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

NOVI ASFALT I TRIBINE

U Veterniku će biti asfaltirane ulice u okolini Dragoslava Srejovića, ali i rekonstruisana tribina na stadionu FK “Veternik”. Uprava za imovinu biće angažovana na ovom projektu i biće urađena nova, moderna tribina. Takođe, sugrađani iz Veternika plaćaju istu cenu karata za prevoz, nakon što je spuštena sa 110 na 65 dinara.

– Ovde imamo i radnike iz Turske, njih 20. U Srbiju se bukvalno uvozi radna snaga, jer nemamo dovoljno radnika, ali možda je i to znak snage i razvoja naše države i grada – naveo je Vučević.

Prema rečima gradonačelnika vratiće se uskoro sa novim vestima, a do tada Veternik će se graditi.

I. Karan

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Slavisa
27/07/2021 22:33

A kada ce se postaviti bar jedna kanta u Veterniku?

Marabu
27/07/2021 23:43

Hvala za sve što se gradi i radi! Kao stanari zgrade preko puta koje se izgrađuje pomenuti vrtić molimo i ovako javno da Gradsko Zelenilo ukloni tj. poruši veliko drvo (visoko nekoliko desetina metara) koje se nalazi pored trafo stanice tik uz gradilište i koje će se nadvijati na vrtić, a pošto je drvo suvo i mrtvo i puca, ne bi bilo dobro da danas-sutra padne na nečije dete i usmrti ga. Apelovali smo preko našeg profesionalnog upravitelja poslednje 2 godine i ništa nije urađeno-sada je krajnje vreme da se drvo poruši i ukloni.

milos
28/07/2021 23:14

mozda ce neko imati srece u buducnosti.za moje dete,trece po redu nema mesta u vrticu mada smo supruga i ja zaposleni.placam poreze i doprinose na vreme.ni jednom coveku u gradu nisam duzan cent.radim 10 do 13 sati dnevno.veliko hvala gradu koji mi to nije omogucio.aplicirao sam na pet mesta u inostranstvu i sutradan su me svi pozvali.polovinom sledeceg meseca odoh tamo gde me jedva cekaju.ziveo predsednik