Foto: CareSpot

Tokom 18. nedelje nadzora nad gripom u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta.

PROČITAJTE: Kako da razlikujete grip od obične prehlade?

Zbog toga je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji AP Vojvodine primenu mera zabrane ili ograničenja poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok ne dođe do pada stope obolevanja od gripa, kao i intenziteta aktivnosti virusa, na nizak nivo.

U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izvršiće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije na teritoriji AP Vojvodine.

Ukoliko trend incidencije i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu, biće razmotrene dodatne mere kontrole negativnih posledica gripa, uključujući i predlog nadležnim institucijama za eventualno privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Epidemija
07/02/2020 11:42

Genijalno kako su uvek se te da razmatra ubacivanje školskog raspusta kad idem i ja već prođe kroz škola. Deca su već odbolovala grip prošle i pretprošle nedelje, sada prekid škole neće pomoći.