Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je prijemu u Gradskoj kući za učesnike Letnje akademije Skupštine Evropskih regiona koja će biti održana u Novom Sadu od 1. do 5. jula.

Tokom pet dana trajanja Letnje akademije Skupštinu Vojvodine i Novi Sad posetiće oko 100 učesnika iz 19 država i 32 regije, a pridružiće im se i predstavnici 12 međunarodnih organizacija koji će se naći u ulozi predavača. Tema ovogodišnje akademije je “Mladi su budućnost, mladost je Evropa“.

“Grad Novi Sad je po drugi put domaćin ove letnje akademije koja će ponovo biti središte uzajamnog učenja i razmene inovativnih ideja mladih. Smatramo da su mladi pokretači ukupnog razvoja i zato kao Grad želimo da stvorimo što bolji ambijent da oni koji imaju kreativne ideje mogu da ih realizuju i tako doprinesu opštem boljitku društva. Siguran sam da će svi mnogo naučiti, a posebno me raduje što će se razgovarati o esencijalnim pitanjima društva, kao što su različitosti i jednake mogućnosti za sve, socijalno preduzetništvo, ekonomija, zeleni razvoj i učešće u demokratskom odlučivanju”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

On je takođe poželeo gostima lep provod u Novom Sadu, kao i na festivalima “OPENS Youth fair“ i “EXIT“ koji se održavaju u gradu tokom trajanja Letnje akademije.

Кoordinator OPENS-a istakao je da u Novom Sadu borave učesnici Letnje akademije iz Švedske, Belgije, Gruzije, Hrvatske, Norveške, Holandije, Nemačke, Austrije, Poljske, Turske i Velike Britanije.

“Zahvaljujući tome što je Novi Sad omladinska prestonica Evrope mladi iz čitave Evrope učestvovaće u brojnim kreativnim i zabavnim sadržajima Letnje akademije i brojnim programima OPENS-a. Na taj način oni će upoznati Evropsku prestonicu mladih za 2019. godinu i nastaviti dobru saradnju i u narednom periodu”, rekao je Vukašin Grozdanović.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments