Na adresu naše redakcije u poslednjih nekoliko dana stiglo je više fotografija automobila koji su osvanuli na klocnama, bez sva četiri točka. Krađe točkova na novosadskim parkinzima su česte, a prema rečima naših sagovornika, policija je u velikom broju slučajeva nemoćna da nađe počinioce, pošto ih je gotovo nemoguće uhvatiti na delu.

Policija nema tačne podatke

Iz Policijske uprave Novi Sad za portal nsuzivo.rs kažu da ne raspolažu podacima o broju krađa točkova u proteklih godinu dana,  budući da ne vode evidencije po vrsti ukradenih predmeta. Zbog toga, kažu, nemaju ni podatke o broju pronađenih osumnjičenih za krađe točkova.

Ipak, sudeći po fotografijama koje nam stižu, broj ukradenih točkova na novosadskim parkinzima je u porastu, a to potvrđuju i naši sagovornici iz novosadskih auto centara.

Najčešće se krade noću, a lopovima su posebno atraktivni mračni parkinzi na Detelinari, Limanu i Novom naselju. Prema rečima naših sagovornika, kradljivci za svega nekoliko minuta mogu da poskidaju točkove i tako naprave štetu  koja se kreće od 300 do 1000 evra.

Kako se zaštiti ?

Jedan od načina da vlasnici zaštite točkove i felne, pogotovo ako voze skupocene automobile, jesu šrafovi za zaključavanje felni. Cena ugradnje tih šrafova kreće se od dve hiljade dinara za jeftinije automobile, pa sve do četiri hiljade dinara za skuplje modele.

Kako nam je rečeno u jednom novosadskom auto centru, takozvani ”anti theft” šrafovi nisu garant da se automobil neće naći na meti kradljivaca, ali će im svakako biti manje zanimljiv, jer je za skidanje tih šrafova potreban poseban alat i više vremena za demontiranje felni i točkova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments