U Srbiji raste broj zaraženih korona virusom, dok uporedo zvaničnici i lekari pozivaju na vakcinaciju. Krizni štab za borbu protiv korona virusa, najavio je od septembra mogućnost ponovnog uvođenja mera i eventualnog zatvaranja ugostiteljskih objekata.

NS uživo je među novosadskim ugostiteljima proveravao da li imaju strategiju na novi nalet korona virusa, koji se najavljuje od jeseni.

NA SVE SPREMNI

Iz Udruženja ugostitelja Novog Sada kažu da su ugostitelji već dovoljno iscrpljeni. Ističu da ih neće iznenaditi ukoliko dođe do ponovnog zatvaranja od septembra, ali kažu da je važno koje će snage biti restrikcije.

Najviše nam smeta skraćenje radnog vremena i kapaciteta na šta mi ne možemo uticati zato što Krizni štab odlučuje o tome – kaže Milenko Mijić, predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada.

– Nismo pravili nikakvu posebnu strategiju, jer je to sve nešto što se dešava, i po našim pretpostavkama nastaviće i dalje. Mi smo spremni i u smislu dezobarijera, hemije, smanjenja kapaciteta-sve nam je poznato. Najviše nam smeta skraćenje radnog vremena i kapaciteta na šta mi ne možemo uticati zato što Krizni štab odlučuje o tome – kaže Milenko Mijić, predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada.

U poslednjih 5 meseci svi ugostitelji su primili jedan ceo i tri puta po pola minimalca, a sada očekuju još jedan ceo mimimalac (Foto: Aleksandar Milutinović)

ZNAČAJNA POMOĆ GRADA I DRŽAVE

Podseća da su do sada grad i država pokazali maksimalno razumevanje. U poslednjih 5 meseci svi ugostitelji su primili jedan ceo i tri puta po pola minimalca, a sada očekuju još jedan ceo. Zauzeće javne površine se ne plaća do oktobra, a kirija je umanjena na 50 posto od ukupne vrednosti.

Danas je počela isplata trećeg paketa pomoći, koju će primiti autoprevoznici, slobodni umetnici, prenzioneri I ugostitelji, a na jesen i ostatak davanja građanima Srbije od 30 i 20 evra.Ukupna vrednost trećeg paketa pomoći iznosi 266 milijardi dinara.

S.Kužet

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
28/07/2021 15:11

Исцрпљени, сумњам. Кафане раде сваки дан 7 дана недељно. На западу само петом до недеље.
Другим данима животаре.