foto: Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su carinskog službenika G. I. (1974) i još dve osobe osumnjičene da su izbegavanjem carinskog nadzora prokrijumčarile robu iz Mađarske u Srbiju.

Po nalogu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, G. I. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se uhapšenima P. T. (1960) i S. K. (1974) na teret stavlja krivično delo krijumčarenje.

Sumnja se da je G. I., iskoristivši svoj službeni položaj i ne obavljajući svoju službeni dužnost, na graničnom prelazu Kelebija, omogućio osumnjičenima P. T. i S. K. da u putničkim vozilima prenesu raznu robu iz Mađarske u Srbiju, bez prijavljivanja, carinjenja i plaćanja carinskih i drugih dažbina za tu robu.

Osumnjičeni su uhapšeni neposredno nakon izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments