Foto: MUP

Vlasnik muzičke kompanije iz Sremske Kamenice uhapšen je zbog sumnje da je utajio porez u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Osumnjičeni, čiji inicijali nisu navedeni, tereti se da je izvršio krivična dela poreska utaja i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

On je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave – Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni je u periodu od marta 2016. do marta 2018. godine podigao gotovinu u iznosu od 7.524.547 dinara koju je zadržao za lične potrebe i taj prihod nije prikazao u poreskom bilansu. Na taj način, umanjio je oporezivu dobit za 2016. i 2017. godinu i izbegao utvrđivanje i plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti, kao i doprinose za socijalno osiguranje u iznosu od 2.860.781 dinara, navedeno je u saopštenju Poreske policije.

Takođe, u podnetoj PDV prijavi iskazao je poreski kredit u iznosu od 4.608.492 dinara sa neistinitim podacima o prethodnom PDV-u  koji je iskoristio za neosnovani odbitak od dugovanog poreza i na taj način je izvršio krivično delo neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Izvor:Tanjug/Informer/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments