Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je svoje mišljenje o zameni đačkih knjižica i indeksa plastičnim karticama po ugledu na zdravstvene knjižice uvođenjem LBO broja, na šta je ona rekla da je to odlična ideja.

Brnabić je istakla za Srbija Danas da je obrazovanje omladine najvažnija tačka bolje budućnosti i prosperiteta zemlje.

-Nisam razmišljala, ali je to odlično pitanje, pre svega jer su đačke knjižice sa uvođenjem elektronskog dnevnika postale bespotrebne, izgubile su svoju svrhu – kaže premijerka.

Ona je navela da će o toj ideji razgovarati sa Ministarstvom prosvete i prvim potpredsednikom Vlade Brankom Ružićem i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

– Što se tiče indeksa, to je do autonomije univerziteta, Vlada može da ponudi podršku i pomoć, ali ne i da direktno utičemo kako će fakulteti da se ponašaju prema daljoj digitalizaciji – zaključila je Brnabić i još jednom ponovila da su đačke knjižice postale potpuno bespotrebne u ovom trenutku.

Svetski ekonomski forum istakao je da je digitalizacija Srbiji omogućila da do sada uštedi 180 miliona stranica papira i da građani od 2017. godine mogu pristupiti uslugama javnih institucija onlajn.

nsuzivo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marina
04/10/2021 13:43

Budalastina

Ivana
04/10/2021 14:44

Kakav debilizam

Irena
04/10/2021 15:00

Bezveze! Deca osecaju posebnu satisfakciju kad dobiju knjižicu.. čak se posebno i obuku za taj dan…pa onda se pohvale baki,deki…neko dobije i neku nagradu.
Mislim da knjižica nije sveska sa nekim brojevima, nego priznanje detetu za rad.Nešto čim se ono ponosi ..i od malena treba da nauče da s ponose dobrim stvarima koje su učinili

Stefan
04/10/2021 18:04

Iskreno ne razumem zasto se Marini i Ivani u komentarima ovo ne svidja. Mislim, nemam nista protiv uvodjenja novog indexa, ja svoj prakticno i ne koristim iz razloga sto mi je na fakultetu sve online. Jedina korist mog indexa je kad kupujem autobusku kartu pa trazim studentski popust 🙂

Olja
05/10/2021 05:34

Uzas, deca pogotovo u osnovnoj skoli, doživljavaju knjižicu kao krunu svoga rada i način da se pohvale i prikažu ljudima koliko su se trudili prethodne godine. Neke stvari prosto ne možete pravilno prikazati elektronski.

Mima
05/10/2021 10:14

A gde će sada baba i deda da ubace nagradu za trud?