Na trećem gastronomskom festivalu “Ukusi Vojvodine”, 7 i 8. septembra u Limanskom parku, predstaviće se više od 90 izlagača autentičnih proizvoda i jela vojvođanske kuhinje, rečeno je je juče  na konferenciji za medije u popularnom restoranu Sokače,  gde je najavljen program ovogodišnje manifestacije.

 “Veoma smo zadovoljni što će biti zastupljeni proizvodi koji mogu reprezentativno da pokažu šta je to Vojvodina u smilsu tradicionalnih, ali i nekih novih ukusa koji naši proizvođači žele da predstave. Više od 80 % izlagača sa nama je još od prve godine, a radujemo se što se javljaju novi, koji su čuli da su Ukusi Vojvodine festival na kome treba učestvovati, ne samo radi izlaganja proizvoda nego i zbog neposrednog kontakta sa publikom “, istakla je Jadranka Beljan Balaban, menadžer festivala, uz napomenu da će cene svih proizvoda i usluga biti promotivne i da ne treba propustiti priliku da se probaju ovčiji i paprikaš od petla, sataraš, pašteta od čvaraka, langoš, nasuvo ali i gomboce.

Najavljujući da će gosti na njegovom štandu moći da probaju paprikaš i kobasice od mangulica, Savo Graorac iz Kovilja rekao je da učestvuje na Festivalu zbog toga što mu je najvažnija “komocija”, ali i zbog druženje sa publikom i drugim izlagačima.

Osim tradiconalnog internacionalnog kulinarskog kupa na kome će učestvovati  stotinu  kulinara, gosti će uživati u šarenom zabavno muzičkom programu koji je osmislio Aleksandar Dujin. Na dve bine smenjivaće se džez, klasična i evergrin muzika, a u nedelju u 16 h Veliki narodni orkestar i AKUDUNS Sonja Marinković predstaviće  tradicionalnu narodnu muziku Vojvodine.

Dečji program ispuniće brojne edukativne radionice i neke zaboravljene igre kao sto su lastiš, preskakanje vijače ili ringlanje.

Baš zbog bogatstva programa za sve uzraste, Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novi Sad istakao je Ukuse Vojvodine kao pravi porodični događaj: “Jedinstvena je prilika da se na jednom mestu probaju različiti ukusi Vojvodine, da se promovišu domaći proizvođači i niihovi proizvodi, što daje mogućnost gostima da se sa njima upoznaju, povežu i saznaju kako i gde sve mogu da ih nabave”, rekao je direktor TONS.

Ove godine prijatelji Festivala su mesna industrija Neoplanta koja će posebno predstaviti Zicer kobasicu, i “Vitamin” Horgoš .

Svi proizvodi na Ukusima Vojvodine kupovaće se specijlanim vaučerima koji mogu da se nabave na čak pet punktova u Limanskom parku, koji će za goste biti otvoreni od 10 do 20 časova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments