Ulaznica za predstavu “Don Kihot-Second Hand”, tri knjige

       

Ulaznica za predstavu “Don Kihot – Second Hand”, koja je na repertoaru Novosadskog pozorišta danas, 26. novembra, u 19 sati, biće tri knjige.

Ovakva ulaznica označava početak akcije ovog teatra u okviru koje već nekoliko godina organizuje prikupljanje a potom, nakon nekog vremena, prodaju knjiga od kojih sav prihod uplaćuje nekoj od institucija za pomoć deci, omladini ili siromašnim sugrađanima. Do sada su tako u nekoliko navrata pomagali Školu “Milan Petrović” i prihvatnu stanicu i dnevni boravak za beskućnike.

Predstavu “Don Kihot – Second Hand”, inspirisanu legendarnim Servantesovim delom, režirao je Sardar Tagirovski, reditelj kompleksnih rusko-tatarskih korena koji je trenutno najtraženiji mladi stvaralac u Mađarskoj i na teritoriji Transilvanije. Njegove predstave retko sadrže reči, najčešće su satkane od slika, muzike, zvukova.

Takav je i njegov “Don Kihot – Second Hand” koji kroz slike i raspoloženja analizira fenomen donkihovštine, borbu protiv (sopstvenih) vetrenjača.

U predstavi igraju Livia Banka, Emina Elor, Agota Ferenc, Daniel Husta, Silvia Križan, Judit Laslo, Arpad Mesaroš, Emeše Nađabonji, Atila Nemet, Gabor Pongo, Zoltan Širmer i Bence Salai.

Predstava “Don Kihot” je prava prilika da se pomognemo onima koji su nesnađeni u borbi portiv sopstvenih vetrenjača.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments