Unija mladih: Zaustaviti atmosferu mržnje i linča koju širi Savez za Srbiju

       

Unija mladih Novog Sada najoštrije osuđuje svaki vid nasilja, pa tako i incidente tokom kojih su pre dva dana pretučena dvojica aktivista organizacije „Krov nad glavom“, a sinoć i član Demokratske omladine i jedan od organizatora protesnih šetnji „Jedan od pet miliona“.

Mi u Uniji mladih Novog Sada imamo puno poverenje u nadležne organe koji se bave ovim slučajevima i iskreno se nadamo da će počinioci u najkraćem roku biti otkriveni i da će snositi sve Zakonom propisane sankcije.

Unija mladih Novog Sada poziva Savez za Srbiju da prekine sa višemesečnim širenjem atmosfere linča, kako na ulicama gradova Srbije, tako i na društvenim mrežama.

Kao posledicu upravo imamo nemile događaje poslednja dva dana. Za nas, a verujemo i za većinu građana Srbije, kao vid političkog delovanja nije nije normalan necivilizovan upad u zgradu Javnog servisa Srbije i najvulgarnije vređanje novinara.

Pokušaj uticaja na uređivačku politiku motornom testerom retko gde u civilizovanom svetu još može da se vidi, a upravo Savez za Srbiju je kreator tog incidenta i sramote koja je obišla ne samo Srbiju već i svet.

Nad uvredama funkcionera Saveza za Srbiju i njihovih političkih pajtaša na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, kao i na uvrede na račun premijerke Ane Brnabić i njenog sina , cele LGBT populacije, novinarke Srpskog telegrafa Ivane Žigić, pa do sramnog obraćanja patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gospodinu Irineju, odavno se zgražava svaki normalan građanin Srbije.

Napadi na radnike beogradske „Čistoće“, ometanje radova u centru glavnog grada, razbijanje prostorija političkih protivnika, postali su deo imidža Saveza za Srbiju koji Unija mladih Novog Sada nikada neće podržati, kao ni bilo koji drugi vid nasilja i primitivizma.

Kako bi se stalo na put širenju mržnje i atmosfere linča koja nikada nikome nije donela dobro, pozivamo sve političke činioce u zemlji, a posebno pojedine opozicione stranke koje su napustile lokalne skupštine, Pokrajinski i Republički parlament, da se vrate tamo gde ih je narod izabrao i političku borbu vrate u institucije sistema, kao u svim civilizovanim zemljama

Autor: nsuzivo.rs

2
Komentari:

1 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Rhhcjjf

Sram vas bilo!

N S

Vidiš da su se prodali za sendvič.