foto: Pixabay

Od narednog konkursa 23. aprila do 09. maja 2018 godine, roditelјi će moći da prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“, putem internet aplikacije u roku od 15 dana od dana objavlјivanja konkursa.

Korišćenjem elektronske usluge na internet sajtu, na osnovu unetih podataka, sistem eUprave automatski pribavlјa podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, što olakšava prijavu na konkurs, jer se sva potrebna dokumentacija pribavlјa putem elektronske usluge, pa roditelјi ne moraju da dolaze na pisarnicu Predškolske ustanove i obilaze druge ustanove.

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu u radnoj 2018/2019. godini može se podneti putem elektronske usluge samo za dete koje nije iz društveno osetlјive grupe (deca žrtava nasilјa u porodici, deca sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, deca iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr.) zato što se za dete iz društveno osetlјivih grupa Predškolskoj ustanovi mora dostaviti dokumentacija kojom se dokazuje navedeno.

“Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića, roditelјima će biti omogućeno da putem interneta, od svoje kuće, prijave decu za upis u vrtiće. Na ovaj način, roditelјi će izbeći nepotrebne gužve i gublјenje vremena u čekanju u redovima, a neće plaćati ni razne takse koje su ranije morali”, rekao je ovim povodom član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić.

Roditelјi koji ne žele da koriste internet, prijave na Konkurs za upis dece, sa potrebnom dokumentacijom, podnose Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, u roku od 15 dana od dana objavlјivanja Konkursa.

Prijavu na Konkurs je potrebno podneti i za decu sa liste čekanja.

Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ Novi Sad za radnu 2018/2019. godinu koja počinje 1. septembra 2018. godine biće objavlјen 22. aprila 2018. godine.

Više informacija i tehničkih detalјa o elektronskom upisu biće blagovremeno objavlјeno na sajtu grada i Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Okej
08/01/2019 18:23

A gde da preuzmemo aplikaciju?