Photo: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nakon izglasanih svih kandidata za Oktobarsku nagradu Grada, većinom glasova odbornika odlučeno je da novembarska povelja takođe ode u ruke svih petoro kandidata, bez izuzetaka.

Novembarsku povelju za 2021. godinu dobili su: JKP “Novosadska Toplana”, predškolska ustanova “Radosno detinjstvo”, Crveni krst Novog Sada, Marko Trifković-predsednik Novosadske biciklističke inicijative i “Atelje 61”.

Novembarska povelja Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Prethodne godine Novembarsku povelju primio je Episkop novosadski i bački, somborski i segedinski dr Irinej Bulović.

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdana
15/10/2021 18:37

Dobro da nije dobila Dragana Ćorić koja na Pravnom ima platu 2000 evra, a kao članica G17 dobila je 40000 evra kao članica UO Sajma, tako piše na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.