U Pokrajinskoj vladi, danas 3. avgusta, uručeni su ugovori namenjeni za unapređenje socijalne zaštite u AP Vojvodini u ukupnoj vrednosti od 235 miliona dinara.

Ovom prilikom, uručena su 44 ugovora predstavnicima 22 ustanove socijalne zaštite, prema rečima pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predraga Vuletića.

“Realizacijom ovih ugovora, između ostalog, biće adaptiran i saniran deo objekta za zaštitu odraslih i starih lica u Domu u Futogu, za šta je izdvojeno 39 miliona dinara, kao i deo kompleksa Doma ‘Veternik’, što je investicija vredna 20 miliona dinara. Za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju tople veze, lifta i zastakljene terase sa sanacijom krova u Gerontološkom centru ‘Sombor’ izdvojeno je 36 miliona dinara, dok je za Dom za lica ometena u mentalnom razvoju ‘Othon’ u Staroj Moravici, gde će biti izgrađen objekat za radnu terapiju lica ometenih u mentalnom razvoju, opredeljeno 11 miliona dinara. Bespovratna sredstva u iznosu od 20 miliona dinara dodeljena su Gerontološkom centru ‘Subotica’, za projekat prilagođavanja domskih objekata zahtevima koji se odnose na kvalitetniji i bezbedniji život korisnika usluga”, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je trajno opredeljenje i obaveza Pokrajinske vlade da stvori odgovarajuće uslove za život i rad u svakoj od 27 ustanova socijalne zaštite, čiji je osnivač Pokrajina. On je naglasio da je ulaganje u oblast socijalne zaštite jedan od prioriteta vlade na čijem je čelu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments