Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom rada, zapošlјavanja, boračkih i socijalnih pitanja u Vladi Republike Srbije Zoranom Đorđevićem i direktorom Direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem, prisustvovao potpisivanju ugovora sa dobitnikom stana u Novom Sadu i uručenju klјučeva za nekretninu koju je Imre Baranji iz Bačkog Gradišta dobio u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“, a koju Vlada Republike Srbije organizuje u okviru akcije „Godina borbe protiv sive ekonomije“.

“Čestitamo gospodinu Baranjiju, našem novom sugrađaninu na dobijenom stanu. To je evidentan dokaz i poruka da svako od nas može da bude učesnik finansijske konsolidacije i stabilizacije svoje države. Dovolјno je samo da uzmemo račune i da se time svi zajedno borimo protiv sive ekonomije, koja direktno utiče na to da imamo više ili manje obdaništa, domova zdravlјa, bolјe ili lošije puteve. Dakle, od nas samih zavisi da li ćemo imati više para u budžetu i ne možemo da kažemo da nas to ne interesuje, jer se svih nas direktno tiče. Sve čestitke i državi na istrajnosti u borbi protiv velike pošasti za našu zemlјu, a to je siva ekonomija. Želimo da vidimo više učesnika u ovoj nagradnoj igri, ali pre svega veću finansijsku dosciplinu, jer će iz te discipline proisteći sve bolјi uslovi za život, koji građani s pravom očekuju” – rekao je gradonačelnik Vučević.

Imajući u vidu da je smanjenje obima sive ekonomije označeno kao jedan od strateških prioriteta države, Vlada Srbije proglasila je 2017. i 2018. za „Godine borbe protiv sive ekonomije“. U 2018. godini fokus će biti na dalјem jačanju svesti građana i privrede o važnosti uklјučivanja u borbu protiv sive ekonomije, jačanju poreske kulture i poštovanju propisa, uspostavlјanju efikasnijeg nadzora nad tokovima u sivoj zoni, unapređenju funkcionisanja fiskalnog sistema, smanjenju administrativnog opterećenja za privredu i građane, kao i na razvoju elektronskog sistema za prijavu i uplatu poreza i doprinosa sezonskih radnika u polјoprivedi i pokretanju servisa „e-inspektor“.

Ministar rada, zapošlјavanja, boračkih i socijalnih pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević istakao je da je Srbija borbu protiv sive ekonomije započela još u Vladi Aleksandra Vučića, a nastavila je Vlada Ane Brnabić.

“U budućnosti ćemo još aktivnije, bolјe i efikasnije da se borimo protiv sive ekonomije, jer korist od toga ima cela država i svi građani. Pozivam građane da nastave da učestvuju u nagradnoj igri, a ono što sledi je drugi krug, gde će nagrada biti još veća” – rekao je ministar Đorđević.

Direktor Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić je rekao da je Vlada Republike Srbije odvojila sredstva za nagradnu igru i da u okviru tog fonda postoji šest stanova i 100 automobila.

“Danas smo dodelili stan u Novom Sadu, dupleks od 117 kvadrata, a u toku ove nedelјe ćemo dodeliti klјučeve Fijata 500L za 12 dobitnika u ovom krugu. U poslednjem krugu u aprilu izvlačiće se kao nagrada još dva stana i 14 automobila” – rekao je Vorkapić.

Imre Baranji se zahvalio na vrednom dobitku i naglasio da želi da ohrabri sve građane da sakuplјaju i šalјu račune, jer kako je rekao, takva sreća se desi jednom ili ni jednom u životu.

Dvoiposoban-dupleks stan površine 116 metara kvadratnih nalazi se u Ulici Boška Petrovića u Novom Sadu. Nagradni fond za drugi krug novog ciklusa nagradne igre ukupne je vrednosti 139.875.730,12 dinara sa uračunatim PDV-om, a obezbeđen je iz budžeta Republike Srbije i od privrede okuplјene u Savez za fer konkurenciju u NALED-u. Propozicijama su predviđena četiri javna izvlačenja dobitnika nagrada uživo na programu Radio-televizije Srbije od 17:30 časova i to 7, 14, 21. i 28. aprila 2018. godine. Sve koverte koje su prispele u prvom krugu nagradne igre učestvovaće i u drugom krugu. Paralelno sa nagradnom igrom teče i takmičenje opština i gradova u broju prikuplјenih fiskalnih računa i slipova. Kako bi svi imali podjednaku šansu da pobede, opštine i gradovi su podelјeni prema broju stanovnika u tri takmičarske grupe – male, srednje i velike.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments