Foto: nshronika

Problem “Spensa”, jednog od simbola Novog Sada i prvih sportskih i poslovnih centara u ovom delu Evrope, kako je najavljeno, mogao bi da se rešava i u saradnji sa partnerima iz inostranstva.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će uskoro biti objavljen poziv za saradnju potencijalnim parterima iz inostranstva i naveo je kako će se rešenje tražiti sledećih meseci.

“Nadam se da ćemo preko leta spremiti međunarodni neobavezujući poziv za ‘Spens’, koji će se ticati saradnje i upravljanja ovim preduzećem”, rekao je Vučević. “Na taj način planiramo da testiramo tržište, da vidimo ima li zainteresovanih privatnih partnera za ‘Spens’, jer je reč o najvećem izazovu u javnom sektoru. Da bi ovo preduzeće opstalo, potrebno je da se iz budžeta izdvoji godišnje jedna milijarda dinara”, dodao je gradonačelnik.

Objekat se našao u problemima, jer tokom kriznih godina nije redovno održavan, a takođe pokazalo se i da je izuzetno veliki potrošač energije, pre svega za zagrevanje i hlađenje.

Javno privatno partnerstvo pominjano je i pre nekoliko meseci, kada je Dejan Kovač, predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije, jedan od učesnika u gradskoj vladajućoj kolaciji, za “Novosti”, rekao kako prostor oko “Spensa” postaje sve atraktivniji, pre svega time što se u neposrednoj bilizini gradi jedan od najvećih tržnih centara ne samo u Srbiji, i kako bi bilo dobro da i “Spens” prilagodi i dopuni bogatim sadržajima.

Hotel visoke kategorije bi, kako je tada rekao Kovač, omogućio gostima Novog Sada da borave u ovom atraktivnom delu grada, a da već postoje zainteresovani investitori iz inostranstva, ali i iz naše zemlje. Na taj način bi, prema Kovačevim rečima, Novi Sad mogao da postane centar za zabavu i relaksaciju, gde bi na jednom mestu imali gotovo 200.000 kvadratnih metara zabavnih i sportskih sadržaja.

 

Izvor: Večernje novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments