Foto: Wallpaperflare

Penzioneri će ukupno dobiti po 130 evra, a prve sledeće isplate počinju u septembru, a čekaju ih uplate i u novembru i decembru

Svaki punoletni građanin Srbije će u ovoj godini dobiti 80 evra. Penzionerima će biti isplaćeno 130 evra, a nezaposlenima 140 evra, računajući svu pomoć od početka godine.

Isplata se odvija u tri faze. Prvih 30 evra leglo je sredinom maja, drugih 30 leći će u novembru, a treća, kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu najavio, biće u decembru i iznosiće 20 evra.

Što se penzionera tiče, oni su u maju sa svim punoletnim građanima dobili 30 evra, dobiće isto toliko u novembru, ali će njima i u septembru biti isplaćeno i još po 50 evra. Takođe, oni će dobiti i onih 20 evra kao svi punoletni građani u decembru.

Svi koji su upisani u evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje na dan 15. april 2021, osim 80 evra koji sleduju svim punoletnim građanima s rokom isplate do kraja godine, dobili su i po 60 evra pomoći. Vakcinisanim građanima je već isplaćen iznos od 3.000 dinara.

Sva ova državna davanja deo su trećeg ekonomskog paketa mera za podršku privredi i građanima u uslovima pandemije, vrednog 294,4 milijarde dinara. Podsetimo, više od šest miliona punoletnih građana naše zemlje je prošle godine dobilo jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments