Foto: googlemapsprintscreen

Poštanska ulica u Novom Sadu uskoro bi trebalo da bude rekonstruisana i uređena.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javni poziv za izvođenje radova u ovoj ulici, odnosno za njenu kompletnu rekonstrukciju. U pozivu je navedeno da bi ponude trebalo da budu dostavljene do 2. avgusta, a da je rok za izvođenje radova 120 kalendarskih dana.

Projekat uređenja ove ulice predviđa uklanjanje postojećeg asfalta koji će biti zamenjen novim slojem i popločanim pešačkim stazama sive boje.

Predviđa se i rekonstrukcija postojeće fekalne kanalizacije koja se povezuje na već izgrađenu fekalnu kanalizaciju, a ima i ulogu sakupljanja atmosferske vode sa pešačke površine.

U javnom pozivu najavljeno je i postavljanje osvetljenja s jedne strane ulice, na stubovima koji su, kako se navodi, u skladu sa okolnim ulicama starog dela Novog Sada.

Planira se da se u ovoj slepoj ulici urede saobraćajne površine, zamene vodovodne i kanalizacione instalacije i postavi nova javna rasveta i mobilijar

Planom je predviđeno i da se na mestu starih postave dva podzemna kontejnera za odlaganje otpada, a u središnjem delu ulice biće držači za bicikle koji će biti pokriveni video-nadzorom.

Izvor: Večernje novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments