Na sastanku koji je održan danas, 5. decembra, razgovaralo se o uspostavljanju bliže saradnje u svim važnim oblastima, upriličeno je i potpisivanje Pisma o namerama o uspostavljanju saradnje između AP Vojvodine i provincije Fuđien.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem sastao se sa generalnim direktorom Кancelarije za spoljne poslove Narodne Vlade Provincije Fuđien Vangom Tjenmingom i privredno-poslovnom delegacijom te kineske provincije.

Predstavnici Provincije Fuđien izrazili su želju da Novi Sad kao univerzitetski, privredni i kulturni centar Pokrajine ostvari tešnje odnose sa gradom Кvan Đo kulturnim biserom Provincije, a od posebne važnosti u tom procesu istaknute su titule Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope koje je poneo Novi Sad.

Na sastanku je ocenjeno je da se konkretizacija saradnje dve zemlje uspešno može realizovati na nivou lokalnih samopurava, i delegacija Grada Novog Sada pozvana je da što pre poseti Provinciju Fuđien kako bi se precizirali dalji koraci na tom putu.

“Sasvim je prirodno da nakon saradnje dve pokrajine dođe da saradnje između gradova. Mi ćemo se truditi da pratimo  političke dogovore sa državnog i regionalnog nivoa, a siguran sam da u mnogim oblastima možemo uspostaviti blisku saradnju. To su pre svega privreda, poljoprivreda, turizam, ali i kultura, nauka i obrazovanje. Srbija je jedna od najprijateljskijih zemlja sa evropskog kontinenta Narodnoj Repubici Кini. Iskreno smo zahvalni na svim realizovanim investicijama, a naši građani posebno cene podršku koju NR Кina pruža teritorijalnom integritetu i celovitosti Republike Srbije”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments