Večeras počinje “EXIT”

       
Foto: exitfest.org

“Exit” festival, 18. po redu, počinje večeras 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Tim povodom Novi Sad će ovog vikenda ugostiti oko 55.000 turista iz preko 70 zemalja sveta.

Atmosfera se već može prepoznati po punim kafićima i prodavnicama u Novom Sadu u kojima se mogu čuti brojni svetski jezici, a žurka u “Exit” kampu na Štrandu već je počela.

Iako je Egzitov kamp otvoren pre dva dana, 10. jula, veći deo kapaciteta od 4.000 mesta još uvek nije popunjen. Ako se izuzmu kampere iz regiona, do sada su najbrojniji gosti iz evropskih zemalja poput Švajcarske, Nemačke, Francuske i Holandije, a ima i onih koji su doputovali čak iz Turske, Indije i Irana. Najveća gužva očekuje se danas, na dan otvaranja festivala, kada dolaze najmasovnije ture. Kamp će biti otvoren do 17. jula.

I ovogodišnji “Exit” će biti otvoren uz spektakl na glavnoj bini.

Festivalske kapije otvaraju se večeras u 19 časova, a nakon nastupa rok kantautorke LP, tačno u 22 i 40 časova u okviru ceremonije otvaranja nastupiće jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba – Sergej Polunjin uz “Almazian Symhony” i vatromet na kraju ceremonije.

O bezbednosti posetilaca vodiće računa više od 1.500 policajaca i službenika obezbeđenja. Na ulazima će biti obavljan detaljan pregled gostiju, a konstantno u pripravnosti biće i ekipe vatrogasaca i hitne medicinske pomoći.

Da gostima Egzita boravak u Novom Sadu bude što prijatniji, zajednički se pobrinulo više gradskih službi.

Više informacija o festivalu možete pogledati na sajtu “EXIT”-a.

Izvor: Dnevnik / RTV / nsuzivo.rs

Komentari: