POKS Foto: Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Žestok sukob dve struje u Pokretu obnove kraljevine Srbije (POKS) krunisan je navodnom odlukom Predsedništva POKS-a da se iz  pokreta isključe predsednik Žika Gojkovića i potpredsednika Mirko Čikiriz, inače pomoćnika gradonačelika Kragujevca.

 

U saopštenju POKS koji su objavili beogradski mediji kaže se sledeće:

„S obzirom na to da su se bivši predsednik POKS, Žika Gojković i bivši zamenik predsednika Mirko Čikiriz, oglušili o stav Statutarne komisije POKS, koja je nadležna da rešava pravne stvari u stranci i koja je odlučila da je sednica Glavnog odbora nelegalno sazvana i kao takva nema nikakvo pravno dejstvo, Predsedništvo stranke je odlučilo da isključi iz stranke Žiku Gojkovića i Mirka Čikiriza, na osnovu člana 11. Statuta POKS i člana 23. Pravilnika o Disciplinskom postupku POKS glasi:

– Izuzetno bez sprovođenja redovnog postupka, disciplinsku meru isključenja iz stranke može da izrekne Predsedištvo stranke članu, odnosno funkcioneru stranke, a radi sprečavanja nastupanja daljih štetnih posledica – izjavio je Dušan Radosavljević, član Predsedništva POKS.

Međutim, u ekskluzivnoj izjavi za Ucentar Mirko Čikiriz večeras je demantovao bilo kakvu smenu, dostavivši nam dopis Ministarstva državne uprave i  lokalne samouprave Vlade Republike Srbije.

-Privatno društvo se okuplja i obmanjuje javnost da predstavljaju neki stranački organ i da imaju legitimitet. Njihove odluke imaju težinu kao koncert svrake na violini. Iako su zaslužili sto isključenja to društvo smo  večeras pozvali na legalnu sednicu Glavnog odbora. Nisu smeli da dođu jer bi bili potučeni do nogu pa su se zatekli u misiju rupu u kojoj samo pišu i lažu. Nećemo ih isključiti već ćemo ih deklasirati  na izbornoj Skupštini u Topoli. Glupost da oni imaju ovlašćenje da nekoga isključe ravna je njihovoj mogućnosti da smene Putina ili Bajdena. Oni su od večeras grupa građana a POKS je naš što je juče potvrdila i ministarka Marija Obradovic u dopisu koji Vam šaljem-kaže Čikiriz.

ucentar.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments