Претрага
Претрага
Close this search box.

Ambasador Mađarske posetio Gradsku kuću

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa saradnicima primio u Gradskoj kući ambasadora Republike Mađarske u Srbiji Nj.E. Atilu Pintera, kao i uspešne privrednike, predstavnike inostrane kompanije zainteresovane za investiranje u infrastrukturne projekte u Novom Sadu.

Nakon što im je gradonačelnik poželeo srdačnu dobrodošlicu, oni su izrazili veliko zadovoljstvo što su u prilici da predstave svoje usluge i da saznaju konkretne mogućnosti za ulaganje. Na sastanku su razmatrane teme vezane za izgradnju regionalne deponije i prečistača otpadnih voda.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio da je odlično što postoje interesenti za ulaganje u Novi Sad i da će sve radnje u tom pravcu biti maksimalno transparentne i dostupne javnosti. Reč je o procesima odabira lokacije, pripreme projektno-tehničke dokumentacije i razmatranju modaliteta finansiranja ta dva, strateška projekta od velikog značaja za Grad i Pokrajinu.

Konstatovana je obostrana želja za saradnjom, kao i to da će se uslovi za eventualnu realizaciju steći tek nakon preduzimanja mera i aktivnosti od strane Grada i drugih nadležnih državnih instanci u budućnosti, nakon čega će sve kompanije imati jednaku šansu za učešće u tim projektima velikih razmera.

Ambasador i gradonačelnik su razmenili utiske o izuzetno dobroj saradnji Mađarske i Srbije i kako su istakli, istorijski gledano nikad boljim i bliskijim odnosima dve zemlje i dva naroda. Složili su se da odnose treba i dalje unapređivati, što se evidentno reflektuje na pojačano prisustvo investicija i rast izvoza sa obe strane.

 

Autor: nsuzivo.rs   Foto: Grad Novi Sad

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
miki
05.12.2017 20:22

Prečistač otpadnih voda bi bila najbolja investicija za NS.

Povezane vesti