Претрага
Претрага
Close this search box.

KCV se oglasio povodom slučaja lažne smrti Đorđa Miloševića

Foto: nsuzivo.rs

Klinički centar Vojvodine oglasio se danas, povodom slučaja lažne smrti Novosađanina Đorđa Miloševića. Saopštenje koje je prosleđeno medijima, prenosimo u celosti.

Povodom članka objavljenog u dnevnom listu “Kurir” dana 15.08.2018. godine sa naslovom “Deda Đoka iz Novog Sada od poštara saznao da je umro”. Klinički centar Vojvodine ima potrebu da medije i javnost potpuno i istinito informiše o ovom događaju, i izjašnjava se kako sledi.

“Početkom avgusta meseca 2018. godine državni organi nadležni za utvrđivanje ličnih stanja građana obavestio je Klinički centar Vojvodine o načinjenom propustu iz januara 2018. godine čija je posledica ta da je Đ. M. iz Novog Sada proglašen umrlim, iako je naknadno pred tim organom utvrđeno da je on živ.

Naime, u januaru 2018. godine u Kliničkom centaru Vojvodine hospitalizovan je pacijent istog pola, imena i prezimena, kao lice iz članka, a bez dokumeta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet.

Klinički centar Vojvodine je od nadležnih organa zatražio dostavu ličnih podataka za navedenog pacijenta, i dobio podatak da je u pitanju Đ. M. iz Novog Sada, sa ostalim identifikacionim podacima o tom licu (JMBG i adresa stanovanja tog lica). Dobijene podatke Klinički centar je smatrao za tačne, i uneo ih u medicinsku dokumentaciju pacijenta.

Po dobijanju informacija da ti podaci ipak nisu tačni, počev od 09.08.2018. godine, Klinički centar Vojvodine preduzeo je sve mere za ispitivanje odgovornosti zaposlenih Kliničkog centra u ovom predmetu, sprovevši unutrašnji stručni nadzor.

Napominjemo da je Klinički centar po hitnom postupku sproveo i sve mere da se kod nadležnih organa ispravi status ličnog stanja Đ. M. iz Novog Sada, kako on ne bi snosio dalje posledice ove administrativne greške.

Klinički centar Vojvodine koristi priliku da javno uputi izvinjenje gospodinu Đ. M. iz Novog Sada zbog nelagodnosti koje je pretrpeo u ovom periodu.”

Autor: nsuzivo.rs/KCV

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nesa
15.08.2018 15:08

Deda ne daj se,tuzi ih!

Gost
Sanja
15.08.2018 18:17

I mi tek tako treba da poverujemo u ovo, ma ‘ajte molim vas. Pored svih mrcvarenja naroda da zakazuju mesec dana unapred pregled da čekaju godinama i mesecima na operacije i na to da vas bez dokumentacije vraćaju kući hoćete da kažete da vam se desila takva kardinalna greška da greškom zavedete pogrešnu osobu mrtvom i da sa lakoćom nazivate to ,,nelagodnošću” ko zna šta se krije iza ovoga, čista posla sigurno nisu

Gost
Sana
15.08.2018 22:32

Sta čovek ima sada od njihovog izvinjenja. Sramota!

Povezane vesti