Foto: sportanac.rs
Na jubilarnoj 10. manifestaciji „Sportski dan na Detelinari” očekuje se preko 600 devojčica i dečaka tokom celog dana koji će pokazati svoje veštine i drugarstvo na dečjem igralištu.

Ovogodišnje takmičenje održaće se u nedelju, 24. oktobra od 16.00 časova, na Bulevaru Evrope u Veselina Masleše 38.

Nenad Radonić, jedan od organizatora, za NS Uživo navodi da je cilj manifestacije pomoć roditeljima u edukaciji kako da slobodno vreme provode sa svojom decom, kako kvalitetno da organizuju dečje aktivnosti i usmeravanje dece ka sportu.

– Suština je da podstaknemo decu da se bave sportom, da slobodno vreme što manje provode u zatvorenom prostoru. Veoma nam je bitno da se bave sportom i rekreacijom, prvenstveno radi zdravlja – rekao je Radonić i dodao da je cilj da deci pokažu da računar nije jedina zabava.

Manifestaciji će prisustvovati pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, kao i naše šampionke u stonom tenisu, paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić.

– Roditeljima treba najviše pomoći jer su zbunjeni i često beže radi svog ličnog komfora da bi se lepo proveli i osećali, te deci daju igrice – rekao je Radonić.

Manifestacija je namenjena deci uzrasta do 15 godina. Podršku u realizaciji manifestacije pružili su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Gradska uprava za sport i omladinu, kao i Kabinet gradonačelnika.

Zorica Topić

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments