Danas je na Trgu slobode održan dan policije, na kome su pripadnici novosadske policijske uprave pokazali svoja umeća i taktike, a građani su bili u prilici da pogledaju policijska vozila i opremu te da se informišu o radu centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Pripadnici policije i novosadskog odreda žandarmerije izveli su pokazne vežbe. Pogledajte kako izgleda simulacija hapšenja iz vozila u pokretu i pronalska narkotika u istom vozilu.

“Upravo ste videli spremnost policije da pravovremeno reaguje u najtežim situacijama, a o svakodnevnom profesionalnom i požrtvovanom angažovanju pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu govore i rezultati u proteklih godinu dana.

Samo u prošloj godini, zaplenili smo više od 150 kilograma narkotika, što je dvostruko više nego u prethodnom periodu, smanjen je broj krivičnih dela protiv života i tela, a izuzetne rezultate postigli smo u suzbijanju imovinskih delikata. Primera radi, broj razbojništava smanjen je u prvom kvartalu 2018. za preko 36%, a teških krađa za 28%. Smanjen je i broj prekršaja javnog reda i mira u Južnobačkom okrugu za 30%, a broj poginulih u saobraćaju za 20%.

Ovaj dan je prilika da se sumiraju rezultati, ali svakako i da se podsetimo na 25 pripadnika policije koji su poginuli na dužnosti, štiteći živote i imovinu naših građana.

Dozvolite mi na kraju da zahvalim građanima što su svojim prisustvom uveličali našu svečanost i da svim policijskim službenicima u Republici Srbiji, čestitam Dan i slavu Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije” Rekao  je Milorad Šušnjić načelnik Policijske uprave Novi Sad

Pripadnici izveli su i vežbu u kojoj su demonstrirali borilačke veštine.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
acab
27/05/2018 14:28

simulacija, nek idu malo po gradu da hapse debili

Lemi11
27/05/2018 17:15

Zaplakalo dete