(VIDEO) GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Donete nove mere u skladu sa vanrednim stanjem

       

U uslovima proglašenog vanrednog stanja, a imajući u vidu mere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na nivou Republike Srbije zasedao je Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Sada

Na svojoj prvoj vanrednoj sednici održanoj danas, 16.marta, doneo je više naredbi koje treba da doprinesu sprečavanju i suzbijanju epidemije koronavirusa na teritoriji grada.

Ovo su neke od mera donete na zasedanju štaba

Obrazovne ustanove, sportski objekti i kulturni centri kao i dnevni centri i klubovi za stara lica biće zatvoreni, redukovani su poalsci autobusa JGSP i ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata.

Autobusi JGSP će biti dezinfikovani, vozači moraju da nose maske i zaštitne rukavice, a zaštitne mere odnose se i na taksiste.

Ugostiteljski objekti rade od osam do 20 časova, broj osoba u objrktu ograničen je do 50 

“Mogući su i novi parametri ograničenja, ne samo po broju prisutnih gostiju, već i po prostornim parametrima, po međusobnoj udaljenosti gostiju. Obaveza je svih objekata da obezbede neophodne sanitarne uslove. Nismo ograničili radno vreme za objekte koji se bave dostavom, s tim da radnici na dostavi moraju da nose zaštitnu opremu”, poručio je Vučević.

Pojačan rad javnih preduzeća

Vučević je naveo da su izdati nalozi javnim preduzećima  “Čistoća”, “Zelenilo”, “Put” i “Stan” da pojačaju rad na terenu, kako bi se održala javna higijena.

Čistoća će morati da skine poklopce sa podzemnih kontejnera da građani ne bi dolazili u kontakt s njima.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: