Fondacija “Tate Novosađani” organizuje humanitarne akcije, kako bi pomogli sedmomesečnoj Lani.

Jedna od tih akcija održava se danas, 03. avgusta na Limanskoj pijaci u okviru koje poljoprivredno gazdinstvo Denić, na štandu 61, besplatno deli lubenice građanima.

Uslov da dobijete jednu lepu lubenicu je da pošaljete humanitarni SMS 808 na 3030. Manje lubenice jedan SMS, veće lubenice više SMS-ova.

Lana Jovanović boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1. To je retka, progresivna i smrtonosna neuro-mišićna bolest, koja dovodi do gubitka osnovnih životnih funkcija. Lana je među 34 pacijenta u Srbiji, koji primaju lek spinrazu, terapiju dostupnu o trošku države od 2018. Spinraza usporava bolest i značajno pomaže, ali Lanini roditelji sa velikom nadom gledaju u novu gensku terapiju, nedavno registrovanu u Evropi. Ona košta 2,1 milion dolara.

Roditelji sami ne mogu sakupiti potrebna sredstva, tako da se Fondacija Tate Novosađani uključila u akciju. Angažovano je celokupno članstvo istoimene Fejsbuk grupe, počevši od direktnih uplata i širenja priče pa sve do novih ideja, a za cilj imaju animiranje većeg broja stanovništva.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments