Udruženje građana “Novi Sad“, pod sloganom “Nikad ne znaš kome si okrenuo glavu“, pokreće akciju prikupljanja pomoći Svratištu za decu i omladinu i Svratištu za beskućnike.

Građani i društveno odgovorne kompanije moći će u periodu od prvog do 15. novembra da doniraju odeću, obuću, sredstva za ličnu higijenu i konzerviranu hranu.

Volonteri udruženja ističu da se ova akcija sprovodi već godinama i da je odziv sugrađana uvek bio velik. Apeluju na ljude da nastave pomagati drugima jer pored nadolazeće zime problem predstavlja i pandemija i svedoci smo da se mnoge države Evrope ponovo zatvaraju. Zato je važno obratiti pažnju na najugroženije slojeve stanovništva i ne okretati glavu od drugih jer ne znate da li će i vama sutra biti potrebna pomoć.

Svratište za decu i omladinu je otvoreno pre jedne decenije u okviru nevladinog sektora, da bi nakon pet godina rada postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i samim tim deo gradskog Centra za socijalni rad. Tokom zimskog perioda u toj ustanovi bude i pedesetak korisnika dnevno. Svratište služi za decu koja rade i prose na ulici i koja tamo mogu biti tokom dana, ali ne mogu prespavati, a nalazi se na Bulevaru oslobođenja 39.

 

View this post on Instagram

 

Prikupljanje pomoći Svratištu za decu i Svratištu za beskućnike

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs) on

 Svratište za beskućnike u Futoškoj ulici 44 služi kao dnevni boravak gde korisnici mogu da dobiju suvi obrok, da popiju čaj, da se okupaju, da uzmu čistu odeću, ali i da im se pruže usluge socijalnog rada kao što je izrada dokumenata.
Svi koji žele da pomognu mogu da kontaktiraju Udruženje građana “Novi Sad“ putem telefona, mejla ili društvenih mreža, a volonteri će doći do njih da pokupe donaciju.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Selma
03/11/2020 11:58

Na koji mejl ili broj telefona da se obratim?